keskiviikko 30. marraskuuta 2016

30.11.
Tämänkin päivän sain.
Hissuttelen hetken yksin kotona. Kuuntelin joululauluja. Laittelin jo joulujuttuja, punaraitaisia tyynynpäällisiä ja sellaista. Koti on hetken järjestyksessä, purnukat pöydillä ojennuksessa, tontut istuvat selkä suorina pianon päällä.
Parin tunnin päästä maisema on toinen: läksykirjat on levitetty, yksi pelaa muistipeliä, eteisessä retkottavat reput ja toppavaatteet.

Kuuntelen keskustelua, jossa viisaat ja oppineet ihmiset puhuvat siitä, että ihmisellä on varjo. "Otan varjoani kädestä kiinni."
Oi, ihminen! Paras asia elämässä ovat ihmiset. Yksin täällä olisi kurjaa haahuilla eteenpäin. Ihmisten kohtaaminen ja keskustelut opettavat eniten. Mutta sitä varten kökötän nyt yksin täällä kotona, tuijotan kauniita nurkkia ja lataudun, jotta voin taas kohdata.

Samalla rymistelen itseäni näistä ajatuksista alas. Luin vastikään Hannu Lauerman teoksen Usko, toivo ja huijaus, jossa kerrottiin siitä, miten helppoa ihmismieltä on manipuloida. Ja että nykyaikana kuka tahansa voi perustaa sivustoja ja kirjoittaa kaikenlaista asiantuntevalta vaikuttavaa. Tämä asia häiritsi minua ja tuli olo, että olenko paasannut blogissani asiantuntevasti aiheista, joita en edes hallitse. Älkää uskoko minua! Ainoat asiat, joissa olen asiantuntija, ovat tietynlaisen myssyn neulominen ja kaksikymmentäviisitilkkuisen peitteen ompeleminen. Asiantuntijuus näihin on hankittu lukuisten kokeilujen ja erehdysten kautta. En kuitenkaan tule ajattelun ammattilaiseksi istumalla yksin kotona miettimässä :).

Loppuun ihana ajatus, jonka kuopus lausui kaksi viikkoa sitten kirkossa katsellessaan suurta katosta roikkuvaa kirkkolaivaa:
"Puljeet on nottettu."
Se oli totta, sillä se oli purjevene, täällä vanhassa merikaupungissa.
Mutta ajatus oli suuri: purjeet on nostettu, täällä ollaan ja kuljetaan elämää eteenpäin.

5 kommenttia:

 1. Hyvää adventin aikaa sinne.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauratti hieman, etten ole mitään ajattelun ammattilainen -mielikuvaa antanut :D! Jos ymmärrät, mitä tarkoitan. Mutta oi miten lämmittääkään tuo viisausasia, josta kirjoitit!
   Ps.-kohtasi on mainio!!! Aina voi osallistua, aina voi vaikuttaa, aina voi ottaa kantaa! Kaikki asiat tehdään yhdessä ja vain sanomalla mielipiteensä voi osallistua.
   Riemullista adventin aikaa!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Ilahdun viestistäsi!