lauantai 24. syyskuuta 2016

24.9.

Voimavärejä syksyyn.

Minä säännöllisyyttä ja symmetriaa rakastava henkilö hämmästyin itsekin, kun tein tämän.
Syntytarina oli sellainen, että yhtäkkiä tuo oranssiraitainen vanha jokapoikapaita alkoi poltella ompelukorissa. (Korissa ei muuten ole tätä nykyä paljoakaan, kun kesällä konmariaatteissani laitoin suuren kasan kankaita kierrätykseen. Jäljellä oleva kasa on hyvin hallittavissa.)
Nostin oranssin paidan laatikosta, siihen rinnalle oranssin suikaleen puuvillaa, näkyi olevan sekin jotain marimekkoa ja kaksi valmista mustaraidallista tilkkua. Sitten tuo otus työnsi kavionsa esille kankaiden seasta ja tiesin heti, että nyt sen hetki on tullut. Olen ostanut otuksen lähemmäs kymmenen vuotta sitten täältä kotikaupungista. Silloin oli vielä vanhan kaupungin puolella vanhassa talossa puisten portaiden päässä pieni käsityöpuoti, josta sai lankoja, pussukoita ja pieniä tilkkuja, joihin oli painettu otusten kuvia. Vuosikaudet tuo kangaspala on uinunut laatikossa, monet kerrat olen pitänyt sitä käsissäni ja puntaroinut heitänkö pois. Ja nyt se loikki tuohon. Sillä hetkellä, kun otin sen käteen, ajattelin myös ajatuksen, että nyt joudun luopumaan symmetriasta. Se kuitenkin onnistui.

Olkoon ystävällinen otus tämän syksyn voimaeläimeni.

8 kommenttia:

 1. Ihana! Syksyiset värit kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo värit ovat ihanat! Joskus entisessä elämässä tykkäsin hirveästi oranssista, viime vuosina en niinkään. Tässä oranssit tuntuivat taas ihanilta.

   Poista
 2. Ihana peitto <3! Otus raitoineen kuuluu selvästi siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö kuulukin? Ajatella, se on yksinään ollut vuosikaudet kankaiden seassa!

   Poista
 3. Ihana peitto, kaikessa epäsymmetrisyydessään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli itselle todellinen yllätys, että rikon järjestyksen :D. Tunnistan kyllä, että olen symmetriaa ja järjestystä rakastava, mutta näköjään sitä voi rikkoa ja silti on ihan hyvä lopputulos!

   Poista
 4. Niin kaunis, tykkään PALJON!<3 -heli

  VastaaPoista

Ilahdun viestistäsi!