maanantai 6. kesäkuuta 2016

6.6.Kesäloman ensimmäinen virallinen päivä. Sen huomasi esimerkiksi siitä, että kaivelin heti aamulla kangaskasat esille ja rupesin uudistamaan asuntovaunun verhoja. Kolme verhoa ehdin jo ommella, vielä on viisi jäljellä odottamassa tuossa pöydän kulmalla. Meillä on pieni, vanha ja hassu asuntovaunu. Hoksasin, että sisustuskin voi olla hassu, ja tämän idean pohjalta rupesin verhoja miettimään. (Voisin toki tehdä muutakin tärkeää, kuten pestä ikkunoita tai leikata ruohoa, mutta valitsin mieluummin verhonompelun. Olen parisen viikkoa mielikuvaharjoitellut ikkunanpesua, ehkä se kohta voisi onnistua oikeasti.)

Tämän vuoden aikana en ole paljoa ommellut. Myssyjä olen aivan kohta neulonut 100 kappaletta vuodenvaihteen jälkeen! Se on paljon, sillä viime vuonna neuloin koko vuonna vain 80 myssyä. Viikonlopun juhla-ajeluilla ehdin tehdä lähes kaksi myssyä, kun istuin autossa noin 180 kilometriä.

Elämäni ensimmäisen toukkapussin neuloin joitakin aikoja sitten. Lanka oli ohutta merinovillaa ja puikot 2,5. Näillä ohjeilla tuli pussi, joka ainakin kolmekiloiselle vielä oli sopiva.

Yhden tutun peiton olen ommellut. Kuulin neidosta, jonka nimeen oli tulossa jotakin vanamonkukkaan viittaavaa. Ja ihme: löysin vanhaa vanamonkukkaista puuvillaa, joka pitsin ja valkoisen pellavan kanssa oli kuin tehty tälle pienelle kevätkukkalapselle.


5 kommenttia:

 1. Mukava juttu taas! Tykkäsin eritoten ikkunanpesun mielikuvaharjoituksista:)
  Kaunista kesää Sinulle!
  Liina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, hyvää kesää!
   Nyt onneksi iski nuo myrskyt, vesisateet ja kylmät niin on taas (teko)syy siirtää ikkunanpesua ;)

   Poista
 2. Laitappa joskus kuva niistä hassuista verhoista! Kuulostavat hauskoilta. Ja aina lämmittää mieltä, jos joku on saanut tehtyä ihan oikean näköisen toukkapussin maailman sekavimmilla, synnytysaivoilla tehdyillä ohjeilla. :) Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisinpa laittaakin, jahka saan kaiken valmiiksi! Verhot ompelin jo. Pitää vaan vaunu siivota ennen kuin viitsii uusia juttuja sinne levitellä.
   Toukkapussin ohjeet oli hyvät! En yrittänytkään etsiä muita, kun noista sun ohjeista jo ensilukemalta sain käsityksen :).
   Ikkunahommat odottaa edelleen. En uskalla haastaa ketään, kun meidän ikkunat on pesty kunnolla niin kauan sitten, etten edes voi sanoa :D.

   Poista
 3. Ja kiva kuulla, että muutkin pesee ikkunoita mielessään. Meillä on joka ikkunassa 20ruutua - niihin tarvii kerätä voimia, joskus koko kesä! Voisitko järjestää ikkunanpesuhaasteen meille lukijoille?

  VastaaPoista

Ilahdun viestistäsi!