maanantai 30. toukokuuta 2016

30.5.Laulan siipien kesälle.

Monet asiat, joiden kuuluu kukkia, kukkivat jo. On vihreää ja vehreää, paljon pieniä nuppuja.
Olen jutellut ihmisten kanssa ja joku ei yhtään tykkää vuorenkilvistä. Minä tykkään. Se oli ensimmäinen kukka, jonka siirsin äitini kukkapenkistä tähän ensimmäisen oman kotimme pihalle. En silloin tiennyt, että kukkahommat vievät minut mennessään ja alan innokkaaksi rikkaruohojen kitkijäksi, nuppujen ja kukkien ihastelijaksi. Näitä kaikkia ajattelen, kun katson vuorenkilven vaaleanpunaisia kukkia. Miten voisin olla pitämättä jostakin sellaisesta, joka on johtanut minua ihanan harrastuksen luo!

Tänään piti kuukausien tauon jälkeen kaivella rattaat esille. Pienin matkustaa yleensä mieluiten omalla pyörällä tai minun pyöräni kyydillä. Nyt hänelle hiipi jokin keväinen kuumetauti, joten väsyneenä ja voipuneena makasi rattaissa pienen kävelylenkin ajan. Olen huono suhtautumaan pienten lasten kuumeeseen. Ajattelen heti, että on aivokalvontulehdus tai muuta sellaista. No, lapsi syö, juo ja juttelee, joten lienee ihan normaalin kuumeen pihdeissä. Kurkku on kuulemma kipeä.

Kävellessä katselin kaikkea. Voikukat ovat niin keltaisenkeltaisia! (Ostimme muuten alkuvuosina tähän taloon ihan voikukkaraudan, jolla voisi yksitellen nyppäistä voikukat pihasta irti ja sitten yksitellen täyttää ne kuopat jollakin aineella. Nyppäyksiä ja täyttöjä tarvisi noin 2 000 kappaletta. Eilen viimeksi puhuimme tästä raudasta. Nauratti, ja painoimme päätämme sillä tavalla, kun painetaan silloin, kun ymmärtää tehneensä hutiostoksen. Hintaa tuolle hudille tuli nelisenkymmentä euroa. Nyt voikukat loistavat pihalla iloisina, ja niistä kehittyvät puhalluskukat ovat herkkyydessään kauneimpia asioita, joita on.)

Ajattelin sellaistakin, että illalla talon hiljennyttyä menen käyttämään koiran pissalla. On kesä, tuuli on tyyntynyt, tuoksuu kesäillalle, vihreän sävyt syvenevät, hyttyset inisevät, valo on vielä korkealla. Että on tällaistakin, ja ihminen saa sitä elää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun viestistäsi!