maanantai 4. huhtikuuta 2016

4.4.

Miksi ihminen ostaa koreja?

Vierailin kodin esineistöä myyvässä kaupassa. Koriosasto oli mittava ja lähestyin sitä silmät kiiluen: minkä valitsen tällä kertaa!
Oli rottinkista, muovista, muovitettua rottinkista, metalliverkosta taivuteltua. Lähes kaikki olivat kauniita, keveitä ja ostokelpoisia.

Sitten mieleeni juolahti ajatus: koreja ostamalla huijaan itseäni. Kun minulla on kasa koreja, luulen järjestäväni niiden mukana koko elämäni. Sukat! Villavaatteet! Värikynät! Laskut! Lääkkeet! Ei enää korvatulehduksia! Ei kylmettymisestä johtuvia flunssia!
Unohdin myös sen tosiseikan, että yksi viehkeistä koreista muodostuu aina miljoonakoriksi, johon säilötään kännykkälaturit, kansanhiihtokortit, vakuutusyhtiöiden lahjoittamat heijastimet ja välikausitakeista irronneet nepparit, joita ei kotikonstein saa korjattua. Elämä on järjestyksessä, kun tuo epämääräinen romu on poissa silmistä!
(Jokin aika sitten keksin järjestää nuudelipaketit koriin keittiön kaappiin. Tuli hetkeksi hyvä ihminen -olo, mutta sitten muistin, että hyvä ihminen ei käytä pikaruokanuudelia, vaan hauduttaa aina juurespadan itsekasvattamistaan maan antimista.)

Tuolta kaupasta ostettiin muuten uusi korijärjestelmä kodinhoitohuoneeseen. Tästä ei elämä enää helpotu, kun on koria korin perään!
Selkäkipu, korvatulehdus ja flunssat vaanivat silti. Niissä tilanteissa on haettava lääkekaapista lääkkeitä. (Ne on järjestetty söpöön rottinkikoriin.)

2 kommenttia:

 1. Korit ovat hyvä oivallus. Niitähän on ollut jo äideillä ennen meitä monessa polvessa. Pajukoreja, pärekoreja, tuohesta punottuja, männynjuuristakin. Mainioita säilytykseen ja järjestyksen pitoon. Paikka kaikelle, kaikki paikalleen.
  Mullakin on pyykkikorikko Elfa kodarissa. Se toimii melko hyvin. Värilajittelu välillä ontuu, vaatteet menevät sinnepäin Mutta kuitenkin sinnepäin, pyykkiin päin! :) Eli toimii osittain.

  Mutta välillä ei löydä koristakaan etsimäänsä. Jos sitä ei ole palautettu/viety koriin. Järjestys ei tule tekemällä, vaan pitämällä. Oi ja voi, ne korit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, korit ovat tarpeellisia! Olen oikein korihullu! Tällä hetkellä on tyhjistä koreista pinoja, kun ei kaikille edes löydy paikkaa, kaikki asiat on jo niin koritettuja ;) Hedelmäkoreja, maustekoreja, sukkakoreja, pesuainekoreja, lääkekori, lankakori, vaatekoreja, kenkäkoreja jne.

   Nyt voisin pitää taukoa korihankinnoissa! :)

   Poista

Ilahdun viestistäsi!