maanantai 22. helmikuuta 2016

22.2.


"Kutsumuskartta tehdään näin: ota A4-kokoinen paperi. Etsi rauhallinen paikka ja kirjoita sitten paperille kaikki sellainen tekeminen, josta pidät. Kirjoita vaikkapa lukeminen, kirjoittaminen, autolla ajaminen, tenniksen pelaaminen, puun sahaaminen ja niin edelleen. Kirjoita ylös vain sellaisia asioita, joiden tekemisestä nautit niiden itsensä vuoksi - ei niitä, joista saa parhaan palkan tai joista äitikin tykkää.
Pisteytä sitten jokainen askare antamalla sille arvosana yhdestä kolmeen. Kolmosen saavat ne puuhat, joita saat jo nyt tehdä sydämesi kyllyydestä. Kakkosen saavat toimet, joiden parissa askaroisit mieluusti enemmän, jos aikaa tai rahaa vain riittäisi. Ykkösellä merkitään ne hommat, joita et kerta kaikkiaan pääse juuri nyt tekemään tarpeeksi, tai ollenkaan. Kutsumuskartta kertoo sinulle, kuka sinä oikeasti olet: mitä sinä tekisit, jos kukaan tai mikään ei rajoittaisi sinun elämääsi.
Seuraava askel on ottaa selville, miten voisit oman kutsumuskarttasi avulla synnyttää tilanteen, jossa jokainen kohta listalla saisi arvosanakseen kolmosen. Kutsumuskartan pohjalta voit muokata työhön ja harrastuksiin suuntautuvia toimiasi mielesi mukaan.

Työ vie puolet aikuisiän valveillaoloajastasi. Sitä ei kannata käyttää turhauttavaan puuhasteluun vain  rahaa ansaitakseen. Käymällä läpi kutsumuskarttaasi voit kartoittaa erilaisia ammatteja, joissa pääsisit tekemään sinulle kutsumuksellisia asioita. Kutsumuskartta kertoo sinulle, mitä voit tehdä intohimoisesti." (Lauri Järvilehto 2013: Upeaa työtä!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun viestistäsi!