perjantai 8. tammikuuta 2016

8.1.


Tännekin tuli pakkanen. Toissapäivänä kurkistelin mielissäni pakkasmittaria, joka näytti ensin -24, sitten -28 ja sitten jo -31. Talvi!
Niin oli nättiä, kun ikkunan läpi katselin: valkoista, huuruista, kuuraista, pastellisävyjä taivaalla, mikään oksa ei liikkunut. Aavistuksen säälitti aamulla, kun pojat lähtivät kouluun pyörillä ja me jäimme sisälle lämpimään. Mutta olivat tarenneet, kankeasti puetut lumiukot.

Illalla keräsin varusteita aamuiselle pyörämatkalleni: kahdet villahousut, tuulihousut (en omista toppahousuja), paita, villapaita, säärystimet, villasukat, paksu takki, pipo, suuri kaulahuivi, lapaset nahkakinttaiden sisään. Hykerrytti jännällä tavalla: tässä sitä suunnitellaan pakkaseen lähtöä! Eräänlainen selviämistilanne edessä! Pyöräilykypärää ei pipo-huppu-yhdistelmän päälle tarvinnut kuvitella. Mutta mietin tämän: jos olen pipo päässä kypärä päällä, mikä on todennäköisyys korvien ja poskien paleluun? Vastaus: melko suuri. Jos olen pipo ja huppu päässä ilman kypärää, mikä on todennäköisyys, että kaadun pyörällä ja lyön pääni jäiseen tiehen? Vastaus: pieni (tämä selitys ei kelpaa vakuutusyhtiölle eikä lääkärille, mutta päädyin silti valitsemaan hupun).

Tänä aamuna kurkistin mittaria: -19. Kun olin lähdössä, se näytti enää -15. Karsin osan naparetkeilyvarusteistani ennen kuin hyppäsin pyörän kyytiin. (En laittanut kypärää.)Vaihde oli jumittunut ykköselle. Minulla oli paljon vaatetta. Sinkutin lumista tietä eteenpäin, minulle tuli hiki.
Selvisin molemmista matkoista, haistelin talvista luontoa, tunsin taas eläväni joululomalöhöilyn jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Ihania selviytymissuunnitelmia ja varustautumista pakkaseen. Ja se hiki! Minä en kestä sitä kun vaatetta on liikaa... Tunnen tuon tunteen vahvasti! Ja sen kun pyörä on kuin tahko ( jota en oikeasti koskaan ole pyörittänyt!)
  Pakkaspäivien iloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :)
   Huh, se on oikeesti kamala olo, kun on hiki, vähän kiire ja pyörä menee h i t a a s t i. Vaihteita oli turha yrittää vaihdella, ykkönen oli se mikä toimi.

   Poista
 2. Söpö tuo kippuralle käpertynyt koira!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo! Se on semmonen sohvakoira: päivisin jos joku on sohvalla, tulee lattialle napottamaan ja tuijottaa niin kauan, että pyydetään viereen loikoilemaan. Öisin yleensä nukkuu sohvalla. Joskus mua inhotti tuommonen, mutta ei enää. Koira on liikuttavan näköinen, kun oikein etsii sopivan nukkumisasennon pehmeällä alustalla!
   (Mustat tyynyt meillä ei tosin enää tule kysymykseen. En kestä niitä vaaleita hahtuvakarvoja, joita ne keräävät) :)

   Poista

Ilahdun viestistäsi!