sunnuntai 24. tammikuuta 2016

24.1.
En väsy ihailemaan talvista luontoa. Joskus mietin, että onko ihmisten kauneuskäsitys sama: onko huurteinen talvimaisema kaikkien mielestä kaunis?  Kun minä voisin vain kulkea ja katsella sitä, ja eilen illalla oli kuutamo, niin ihmeellisen kirkas, että sitäkin piti vain tuijottaa ja ihmetellä. Mihinkään kuvaan sitä valoa ei saa talteen.

Tällä viikolla olen


 • testannut talvipyöräilyn -32 pakkasasteessa. Onnistuu!
 • keittänyt tammikuun synttärisankarille jo kahdet kakkukahvit, tänään tarjotaan vielä kolmannet
 • leiponut huippuhyviä suklaakeksejä (taikinaa myös meni parempiin suihin), juustosarvia, täytekakun kaksi kertaa ja voileipäkakun. Tässä vaiheessa taputan itseäni olalle: hyvä minä, sillä leipominen ei ole minulle luontaisin olomuoto.
 • järjestänyt hyllyjä, myös tuota keittiön kaapin päällistä, joka onkin oikein hyvä tavarasyöppö. Joitakin purkkeja tarvitaan seuraavan kerran syyskuussa, kun säilötään puolukkasurvosta, siihen asti voivat majailla tuolla korkeuksissa. Maljakot otetaan käyttöön, jos joku ostaa minulle kukkia :) (Hymiön paikka, sillä olen tilannut itselleni tulppaaneita ja sen lisäksi vietän aivan lähiaikoina synttäreitä, joten kukkaisia aikoja voisi olla tulossa.)
 • järjestellyt muutenkin taloa. Niinhän siinä kävi, että joulu meni ja tulee kevät ja vaaleampien värien kaipuu. Varastosta raahattiin valkoinen matto olohuoneeseen (sama, josta viime kesänä sanoin: "En koskaan enää halua tuota mattoa tänne sisälle, sen voisi vaikka myydä!" Mies ei onneksi myynyt, pesi vaan ja kääri siististi pussiin juuri tällaista hetkeä varten. Välillä on siis tarpeen jemmata tavaroita).
 • neulonut myssyjä ja tilannut uusia, ihania lankavärejä!
 • pelannut poikien kanssa Ligrettoa, suosittelen. Joululahjaksi tuli nuo kortit ja on pelattu niin paljon, että ovat jo aivan hiirenkorvilla. Ei kulu Unot samaa tahtia, tuo on kyllä pelien kuningas!
 • rakentanut tytön kanssa Lumikki-palapeliä (tasapuolisuuden nimissä; jos pelaan poikien kanssa, on välillä tytön vuoro, ja sitten tehdään palapeli. Se on oikein kiva ja kaunis rakennelma, 160 palasta. Tyttö aloittaa aina Lumikista, minä sitten kokoan reunamia ja muita ei-niin-tärkeitä hahmoja).Tästä tuli jotekin hirveän seesteinen ja ihana kirjoitus; paljastan kuitenkin, että tälläkin viikolla olen ollut hermona, väsynyt ja äkäinen ja lisäksi potenut pitkästä aikaa yhden migreenikohtauksen. Tavallista elämää siis.

Hyvää uutta viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Ei tule täälläkään väsy talvimaiseman kanssa! Luonto antaa taas parastaan (niin kuin taidan väittää jokaisena vuodenaikana) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään jokaisesta vuodenajasta. Mutta kyllä huurteisessa talvimaisemassa on jotakin maagisen kaunista, varsinkin jos sattuu olemaan vielä kuutamo!

   Poista
 2. sitä tavallista ja väliin ei niin tavallista,tuttua ja turvallista joka tapauksessa :) Tuosta migreenistä en tykkää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Migreeni tais tärähtää päälle, kun on niin paljon ollut töitä ja menemistä. Mulla pitäis olla hyvin rauhallista ja tasalaatuista arkea, muuten migreeni muistuttaa itsestään.

   Poista
 3. Kyllä sitä yhteen viikkoon mahtuu asiaa! Ja monenlaisia tuumailuja. Ja arkea ja juhlaa sekä arjen juhlaa. Ja joskus arjen arkea, äkämystymistä ja vaikkapa juuri migreeniä. Mutta lopputulos hyvä ellei jopa kiitettävä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, kai se on tällaista ihmisen elämä, kun kaikki on hyvin! Ei ole mitään suuria huolia, tekemistä ja menemistä kyllä paljon. Mutta en minä joutenkaan osaisi pitkiä aikoja olla :)

   Poista
 4. Talvimaisema on kyllä upeinta, mitä tiedän <3 Mitä enemmän pakkasta, sitä kauniimpaa ympärillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen on kaunista! Ja talvisen iltapäivän pastellisävyt taivaalla, kun aurinko alkaa laskea!

   Poista
 5. Leppoisan mukava kirjoitus, kiitos <3! Oot ollu kyllä sangen touhukas! Varsinkin nuo kaikki leipomukset. Minä kun en ole leipovainen ollenkaan ja hattua nostan kaikille niille, jotka jokaisiin juhliin leipovat kaiken itse. Mulla on samat jemmat keittiön kaapin päällä, ainakin, mitä maljakoihin tulee. Nyt on kyllä kaapin päälliset ihan mukkelismakkelis vain. Häätyy joskus siivota. Leppoisaa tätä viikkoa sinullekin <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Välillä iskee semmonen leivontapuuska, sitten menee pitkiä aikoja, etten tee mitään. Nyt olen kyllä onneksi ollut ahkera, niin jäi pakasteeseenkin syötävää. Mikäs sen parempaa kuin kaivella kahvin seuraksi jotakin makeaa ;) Mulla ei kauan leipomukset pakasteessa säily, kun napsin ne sieltä!

   Poista

Ilahdun viestistäsi!