keskiviikko 9. joulukuuta 2015

9.12.

Ihminen kyllä elää näiden joulukuisten iltapäivien tunnelman voimalla.

Ne ovat siis niitä hetkiä, kun työpäivän jälkeen poljen kotiin. Alkaa hämärtää. Eilen oli pakkasta, joka tuoksui talvelle. Lisäksi tuoksui savu, kun ihmiset lämmittivät leivinuunejaan. Talvinen tuoksu sekin.

Kuvassa on pelto, jossa on vettä. Se oli jäätynyt ohueen riitteeseen, laskeva aurinko loi kimallusta ja kultaa ohuen jääkannen ylle. Kun menin joen vartta, näin miten hieno pinta on vedessä, joka on aavistuksen verran jäässä.

Iltapäivän hetkeen liittyy sekin, että astun kohta kotiovesta sisään ja istahdan. Juon kupin kahvia tai glögiä. Kuuntelen kun lapset kertovat: "Meillä on huomenna matikan äikän enkun koe. Huomenna pitää olla tonttulakki kouluun. Tänään meillä tuli paloauto koululle, luultiin että se on harjoitus, mutta olikin oikeesti. Olisin vaatinut kolmensadan euron korvaukset, jos takki ja kengät ois palanu ja oisin ostanu niillä rahoilla uudet sukset. Voinko mennä pizzalle? Anna mulle tabletti! Mulla on peliaika, kun on kaikki rastit!"

On hetki aikaa istua, selata nopeasti päivän lehti, miettiä mitä kaikkea on tänään unohtanut. Illat ennen joulua ovat pikkujoulujayksitoinenkolmasjoulujuhlakokouksiapostituksiapaketointiamontapientätehtävää.

Jos joka hetkeen pysähdyn ja sanon:"Juuri nyt on kaikki hyvin" se on totta. Ei ole oikeastaan mitään hätää, kun lopettaa hosumisen.
Kiireen keskelle lempeyttä tuo se, että muistan iltapäivän laskevan auringon kajon ja lämpimän glögimukin.

12 kommenttia:

 1. Voi kun olis täälläkin noin ihana iltapäivän hetki, sään puolesta siis! Täällä kun vaan sataa vettä.. Kaipaan kyllä tällä hetkellä sinne pohjoisempaan, jossa olisi vähän enemmän merkkejä talvesta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli pakkasta vain tiistaina. Sitten tuli taas pilvistä ja tänään on satanut kaatamalla vettä ja välillä räntäriekaleita. Erittäin pimeeä koko ajan!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Pitäs vaan yrittää muistaa nuo hyvät hetket: tänään taas ollut semmoista säntäilyä paikasta toiseen, että aika hermoraunio olen ollut!

   Poista
 3. Tykkään niin sun tavasta kuvata luontoa ja arkisia asioita ja sen hetkistä tunnelmaa <3 Helppo samaistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mua välillä vaan itseä häiritsee, kun jään noihin tunnelmiin kiinni. Vaivun toisinaan liikaa ajatuksiin enkä muista esim. aloittaa ruoanlaittoa ajoissa :)

   Poista
 4. Mulla tuli niin talvinen ja jouluinen olo kun töissä paistoin pipareita. Tuli myös olo että just nyt on hyvä :)
  Samoissa ajatuksissa täälläkin siis mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu tulee mullekin monista tuoksuista. Sitä on vaikea kuvailla, mutta aattona tuoksuu leivinuunin lämpö, kinkku, kuusi, kynttilät ja vielä monet hyvät ruoat siihen päälle. Jouluolo tulee semmoisesta. Saisipa purkkiin sitä!

   Poista
 5. pienikin valonkajo pimeän keskellä piristää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko tekee aina ihmeitä! Varsinkin nyt sitä on oikein ihmetellyt, että mitä kummaa maisemassa on, jos aurinko pilkistää.

   Poista
 6. Kiitos tästä, täytyisi itsekin muistaa tuo. Kaikki on just nyt hyvin, juuri näin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin! Aika monessa paikassa, jos vaan pysähtyy, voi hyvillä mielin sanoa, että kaikki on hyvin juuri nyt. (En tiedä, uskaltaisinko ajatella juuri silloin, kun hammaslääkäri on puuduttamassa ientäni!)

   Poista

Ilahdun viestistäsi!