maanantai 14. joulukuuta 2015

14.12.Kaunista, kaunista, kaunista!
Tarvittiin vain yksi pakkaspäivä ja ympäristö muuttui kimaltavaksi pastellisävyiseksi maalaukseksi. Lunta ei vielä ole, mutta kuura on ihanaa.

Yksi tonttutyttökin näkyi jo ojajäitä testailemassa ja hyvin kestivät.

Sydäntä puristaa, kun katson ulos. En tiedä kumpi on parempi: se että yritän hankkia sydänkohtausta pakahtumalla hämärtyvän iltapäivän kauneudesta vai se että käännän selkäni ja menen laittamaan ruokaa. Toistaiseksi olen yhdistänyt nämä: tarkkailen auringon asemaa keittiön ikkunan luona perunakattilan läheisyydessä.

Samalla lohdutan itseäni sillä, että tänä talvena tulee uusia auringonlaskuja. Voin iloita niistäkin.
Sellaisenkin huomasin, että on jotenkin helpompaa olla ihminen ja ajatella elämää, kun ympärillä on kaunista. Loputtomassa vesisateessa ja marraskuun mustuudessa tuntui vaikeammalta.

6 kommenttia:

 1. Tänään oli todella kaunista kaikkialla. :) Minäkin katsoin maisemamaalausta työhuoneeni ikkunasta ja huokasin sitä värien sulavuutta huurrepuiden katveessa.
  Miten pieni valkoisuus voi saada elämän näyttämään kauniilta ja valoisalta! Vähän on paljon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huurrepuut ovat vuosi vuoden jälkeen yhtä ihastuttavia. Hauska juttu, kun mies oli työmatkallaan ajatellut, että nyt on sen näköisiä puita, että vaimo varmasti ottaa kuvia. Vissiin olen siis aika paljon huokaillut tuota kauneutta :)

   Poista
  2. Huurrepuut ovat vuosi vuoden jälkeen yhtä ihastuttavia. Hauska juttu, kun mies oli työmatkallaan ajatellut, että nyt on sen näköisiä puita, että vaimo varmasti ottaa kuvia. Vissiin olen siis aika paljon huokaillut tuota kauneutta :)

   Poista
 2. Pakkaspäivinä olo on jotenkin energisempi. Pimeänä vesisadepäivänä uppoan mieluummin sohvan toppauksiin ja toivon, että joku tulisi ja hoitaisi kodin ja lapsetkin puolestani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Marraskuu tuntuu vielä enemmän marraskuulta, kun on näitä nykyisiä ilmoja: sadetta ja pimeää. Nyt joulu on niin lähellä, että se tuo kummasti sykettä ja intoa elämään!

   Poista
  2. Niin totta! Marraskuu tuntuu vielä enemmän marraskuulta, kun on näitä nykyisiä ilmoja: sadetta ja pimeää. Nyt joulu on niin lähellä, että se tuo kummasti sykettä ja intoa elämään!

   Poista

Ilahdun viestistäsi!