maanantai 26. lokakuuta 2015

26.10.

 1. Kysymys-vastaus-postaus jatkuu.... 2. Millainen aamuihminen olet ( ovatko aamut kiireisiä vai rauhallisia, nautitko niistä)?
 3. Olen ehdottomasti aamuihminen, parhaimmillani aamusta iltapäiväkolmeen. Sen jälkeen alan lösähtää, illalla en saa mitään aikaiseksi. Siivoan esimerkiksi aina aamupalan jälkeen, jos on viikkosiivouspäivä. Aamut ovat yleensä meillä rauhallisia. Nyt kun on pimeää, sytytän ensimmäisenä kynttilän ja laitan radion aamuohjelman päälle. Vaatteet ja reput on katseltu illalla valmiiksi, joten niiden kanssa ei tule paniikkia. Tykkään aamujen tunnelmasta - silloin on kaikki vielä mahdollista.
 1. Mikä on parasta työssäsi? Oliko alusta asti selvää mitä haet opiskelemaan? Mitä on jäänyt päällimmäisenä mieleen opiskeluajoilta? 
 2. Työssäni opettajana on parasta ihmisten kohtaaminen. Tykkään siitä todella! Opettamisessa on parasta opettaminen, oivallusten syttyminen, ajatusten laajentuminen. Hain aikoinaan opiskelemaan kolme tai neljä kertaa (kuvitelkaa, tälläinenkin jokakeväinen kärsimys voi unohtua, etten enää muista, kumpi määrä kertoja oli). Monta vuotta tein töiden ohella avoimessa haaveilemiani suomen kielen ja kirjallisuuden opintoja, joten minulla oli jo reilusti opintoja kasassa, kun pääsin sisälle. Opettajaa minusta ei aluksi pitänyt tulla, olen ajautunut näihin töihin ja viihtynyt, vaikka kirjoittaminen kutkuttaa myös. Opiskeluajoilta on jäänyt parhaiten mieleen mahtava ystäväporukka, kahvilahetket, reissut ja valtava yhteenkuuluvaisuuden tunne.

 3. Mitä harrastat? Mistä unelmoit? Mikä tekee sinut onnelliseksi? 

  Harrastan eniten käsitöitä: ompelua, neulomista, virkkaamista - lähes joka päivä. Lukemista, hyötyliikuntaa, kukkasia kesäisin. Unelmoin klassisesti tyytyväisestä mielestä, terveydestä ja siitä, että saisimme olla rakkaiden läheisten kanssa pitkään yhdessä. Onnelliseksi minut tekee maailman kauneus: värit, luonto, auringonlaskut, tuuli, tuulenpesät koivuissa, vaahteranlehdet syksyisin, lämmin kynttilänvalo pimeässä huoneessa, puhdas pyykki, lapsen keskittynyt katse, unilämmin ihminen, hyvä kahvi, kauniit kirjoitetut sanat, ihmisten luona pysähtyminen, jokainen uusi aamu.
 4. Mistä saat voimasi? Ilosi?
 5. Siitä, että elän. Kuulostaa höpsöltä, mutta ajattelen usein: minä elän. Se on ihmeellinen ajatus. Elämä on valtava lahja.
 6. Jos saisit 1000€ Ylimääräistä rahaa, mihin käyttäisit a) jos ne olisi sinun omiin juttuihin b) lapsille c ) miehelle tai d) kotiin?
  En osaa vastata tähän! En oikein säästä mihinkään, ostan silloin, kun on tarve. Ehkä ostaisin itselle uudet mustat farkut. Kotona voisin sijoittaa remonttiin (muistanette sen raakalautaseinäjutun) ja uusiin tuoleihin keittiön pöydän ympärille ja uuteen sohvaan (no tuleehan näitä...)
 7. Lempivaatteesi? Unelmien lomakohde miehen kanssa tai koko perheellä? 
 8. Lempivaate on ehkä mekko ja tunika tai farkut ja villatakki. Ja lomakohde: en tiedä! Varmaan, että olisi oma mökki, joka olisi iloisesti vähän repsahtanut, että siinä riittäisi tekemistä ja kuopsuttelua koko perheelle. Ei kuitenkaan mitään perustuksia-myöten-remontoitava.
 9. Riiteleekö teillä lapset keskenään miten paljon? Puututko herkästi vai annatko heidän setviä keskenään,poikien otellakin välillä? Ja peliajat,ne maailman ärsyttävimmät asiat (melkein), rajoitatteko niitä,tuleeko lipsuttua,onko puhelimilla pelaaminen vähän jokaisen lapsen omissa käsissä?
 10. Riitelee välillä enemmän, välillä vähemmän. Joskus puutun, joskus en. Kylläpä on loogisia vastauksia :) Tietyt sisarusparit ottavat yhteen, osaavat ärsyttää taitavasti toisiaan.
 11. Peliajoissa ollaan aika natseja. Meillä on pojilla rastilistat, joihin pitää joka päivä kerätä viisi rastia, että saa puoli tuntia ruutuaikaa. Välillä on jotakin ekstraruutuaikaa, että saavat katsoa vaikka jonkin videon tai Olipa kerran Amerikka -pätkiä, jotka heillä on kesken. Jos on kavereita kylässä, saattavat pelata Wiillä jotakin urheilupelejä. Puhelimet otetaan yöksi pois ja tietokone on salasanan takana, joten omin päin eivät yleensä käytä koneita. En tiedä onko tämä hyvä vai huono asia, mutta tosi paljon on keskusteltu lasten kanssa asiasta. Minun oma ennustukseni on, että mitä enemmän lojuu koneella, sitä vähemmän saa muuten elämässä aikaan. Pitää olla aktiivisia harrastuksia ja pyrkimystä eteenpäin, ruutu ei saa tarjota helppoa vetäytymistä pois tylsyydestä. Olen tätä lapsillekin perustellut, että ruutuajan vähyys ei ole vain siksi, että vanhemmat sanovat ei.

Tässäpä ajatukseni. Kiitoksia mukavista kommenteista! Tästä tuli nyt erittäin epätekninen päivitys, kun kuvat on yhdessä pötkössä ja tekstitkin pomppivat rivivälien ja fonttien kanssa miten sattuu.


1 kommentti:

Ilahdun viestistäsi!