tiistai 22. syyskuuta 2015

22.9.

Satunnaisia kuvia satunnaisten ajatusten seuraksi.

Jos aloittaisi hienosti tämän tekstin, mutta mieleen tulee vain makaronit. Altaan pohjalla oli pari makaronia, jotka saivat uutta väriä, kun huuhtelin sormivärisiveltimiä. (Sormiväreillä kuuluisi maalata varmaan sormin, mutta olemme käyttäneet myös siveltimiä. Tämänpäiväinen maalaussessio huipentui siihen, kun pienin työnsi nyrkkinsä väripurkkiin, litisteli sormiensa välinsä ja hoki: "Leipoo, leipoo".)

Jostakin syystä siveltimet ovat minusta viehättäviä esineitä. Yksi kauneimpia valokuvattavia asioita on taiteilijan sivellinpurkki. Sellaisia kuvia onneksi näen usein, kun lehtijuttuihin on kuvattu taiteilijoiden työhuoneita. (Nyt huomaankin, että tämä asia liittyy myös siihen, että haaveilen siitä boheemista elämästä. Siihen voisivat kuulua myös väripurkit, keskeneräiset taulut ja siveltimet.)

Välillä mietin, että elääkö ihminen vain  arjessaan ja samalla kaipaa jotakin vielä toteutumatonta. Minä esimerkiksi kaipaan kuitenkin sitä, että virkkaisin niitä isoäidinneliöitä (en ole kovin hyvä siinä), etsisin ihmisistä heidän vahvuuksiaan, istuisin kahviloissa, kirjoittaisin jotakin, jolla on merkitystä. Kansantaloudellisesti tuollaisella ei ole mitään merkitystä, kun nykyisin pitäisi ahkerasti tehdä asioita, jotka voi tarkasti mitata.

Makaronista aloitin ja kaipaukseen päädyin. Nyt on mentävä penkomaan pyykkiä kuivausrummusta.

4 kommenttia:

 1. Taiteilija siveltimet ja paletit ovat kauniita, kuvauksellisia.
  (Olen ehkä vähän boheemi, mutta välillä tarvitsen tiukan järjestyksen. :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin ihan paletit! Nekin ovat ihania! :)

   Poista

Ilahdun viestistäsi!