sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

14.6.


Kesä on tullut, kun blogi lepäilee hiljaisena täällä.
Tämä viikko on ollut ihmissuhdeviikko. Olen istunut vanhojen ystävien kanssa saman pöydän ääressä; puhunut mahtipontisesti syntyjä syviä ja hihittänyt lapsellisesti tyhmille jutuille. Molempia juttuja tarvitaan.

Olen kyynelehtinyt ihmisten avioliittoja - esimerkiksi sitä, kun kummityttö meni naimisiin. Pieni, suurisilmäinen olento, jota vuosia sitten ristiäiskuvissa pidin sylissäni. Nyt hän on aikuinen, rouva jo, ja toivon hänelle vain kaikkea hyvää ja sitä, että elämä kohtelisi hellin käsin.
Häissä itkettää sekin, kun sisarukset puhuvat toisistaan kauniita asioita ja saattelevat yhtä sisarusparvensa osaa uuteen elämänvaiheeseen.
(Tietenkin vieritin pari kyyneltä myös Carl Philipin ja Sofian vuoksi - kirkkoon saapuminen rauhallisen musiikin tahdissa oli melkein ylimaallinen satuhetki. Katsoimme sen tytön kanssa monta kertaa.)

Omalla pihalla ihmettelin tänä aamuna myös uusia alkuja: yhtäkkiä herneet ovat puskeneet mullan läpi pintaan! Nyt näen, millaiseen riviin 5-10-vuotiaiden sormet siemeniä ripottelivat.
Tänään on ensimmäinen päivä, jolloin voi ääneen mainita sellaiset sanat kuin lämpö ja helle.

Muistutan teitä myös näistä muutamista 7 euron myssyistä. Jäljellä on musta, oranssi (suoraotsainen), grafiitinharmaa, valkoinen, tummansininen, koralli ja vaaleanharmaa vastasyntyneen merinovillainen koko.
Kesällä ehdin pihalla istuessani ja automatkoilla neuloa myös, joten voit toivoa muitakin kokoja ja värejä, jos halajat. Joitakin värejä on jemmassa ja tilaamalla saan nopeasti lisää. Laita viestiä!

6 kommenttia:

 1. Hääjuhlat ovat aina ihania. Niissä on sellaista kertausharjoitusten tunnelmaa. Siellä aina yhä uudelleen kokee ne kauniit sanat ja asiat kuin omana hääpäivänä ja elettyä elämää vasten... <3 Mekin olimme eilen häissä, ja oli kaunista, koskettavaa.

  Ihana tuo hernerivi. Juuri niin luova kuin vain lapsi voi tehdä. Ilman ennakkokäsitystä rivin suoruudesta, istutustiheydestä tai muusta kahlitsevasta... :)

  VastaaPoista
 2. Juuri samaa eilen mietin, että tekee itelle hyvää käydä tarkoin korvin kuuntelemassa vihkipuheita! Meillä oli sikäli erilainen tilanne, että päästiin kahdestaan, joten oli oikein rauhalliset juhlat :)

  Jännityksellä odotetaan pikkupellon satoa! Salaatti ja herneet näkyvät, porkkana ei vielä. Meillä on hyvä työnjako: lapset kylvivät, minä sitten kitken rikkaruohot, koska se on rakkainta kesäpuuhaani! :)

  VastaaPoista
 3. häät ovat herkkä juhla...siinä missä monet muutkin "isot juhlat"...sitä miettii ja muistelee omia juhlia vastaavassa tilanteessa. suloinen tuo herne-rivi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häät on jotenkin tosi liikuttava juhla! Onnellisuuden juhla ja kuitekin tietää, että jokaisella on edessä myös niitä mutkaisempia reittejä. Eniten toivoo, että elämä kuljettaisi sopivasti myötä- ja vastamäkeä.

   Poista
 4. Jos tuo grafiitinharmaa on vapaana ottaisin sen pienelle serkkupojalle. :)
  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vapaa! Laitatko sähköpostia myssymari@gmail.com :)

   Poista

Ilahdun viestistäsi!