sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

26.4.

Blogimaailma on yksi kupla.

Sivupalkkiin voi liittää blogit, joita seuraa. On turvallista linkittää sellaisia, joiden kautta voi ilmaista omaa "hyväksyttyä" ja "siistiä" maailmankuvaansa: näin meillä sisustetaan, String-hylly pääsi seinälle (String on minulle jostakin syystä ärsyttävin esine blogeissa). Olen persoonallinen ihminen, joka valitsee juuri samat tuotteet kuin tuhannet muutkin!

Blogeissa on kuplia, joissa ostetaan lapsille uudet vaatteet jokaisesta ilmestyvästä katalogista,
käydään koko perheellä kaksi kertaa vuodessa ulkomailla,
ostetaan sitä ja tätä ja syödään kulloinkin muodissa olevaa ruokaa.

Uskallanko linkittää blogeja, joita kirjoittaa mielenterveyskuntoutuja, taloudellisista ongelmista kärsivä yksinhuoltaja tai vakavaa sairautta poteva? Ne tekevät särön koivunväriseen pohjoismaalaisuuteeni, mutta ne ovat yhtä totta. Mitä muut ajattelevat, kun luen tuollaisia tarinoita? Ehkä minun pitäisi lukea enemmän juuri niitä, jotten lukkiutuisi omaan maailmaani. Oman tyylisten blogien kanssa ei juurikaan synny keskustelua, myötäilyä enemmänkin, kun kaikki on kovin tuttua ja tavallista.

Kuplat rikkoutuvat, kun eri maailmat kohtaavat. Keskustelu syntyy, kun on monenlaisia mielipiteitä ja näkökulmia. Mitä mieltä sinä olet?

11 kommenttia:

 1. Minustakin blogilista sivun reunassa kertoo kirjoittajasta jotaki.
  Ite tykkään taitavasti tehdyistä käsitöistä, väripilkuista sisustuksessa, hyvistä valokuvista, tavallisesta elämästä, erilaisista elämän tilanteista. Välillä blogilista venyy ja välillä lyhenee. Fiiliksen mukaan. Silti seuraan tiettyjä kirjottajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein tiedä mistä tykkään :) Milloin mistäkin. Joskus riittää hienot kuvat, joskus tavalliset kuvat, joskus kirjoitustyylissä iskee jokin, joskun kirjoittajan ajatukset tuntuvat melkein kuin omilta. Mullakin on tuossa lista, joka ei edes tällä hetkellä pidä paikkaansa. Yleensä puhelimella selaan blogeja ja siellä on muistissa monta muutakin, joita en ole tuohon jaksanut päivittää. Tämä blogin huoltaminen on aikaa vievää ja vaatisi tässä pöytäkoneella istumista :)

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus, Maria! Minusta on hyvää ja aitoa uskaltaa olla juuri sellainen kuin on. Vaatiihan se etenkin blogimaailmassa rohkeutta olla oma itsensä rosoineen kaikkineen. Ja ehkä se myös verottaa tietynlaista lukijakuntaa. Mutta tuo tilalle aitoja, vaikeitakin kokeneita ihmisiä, joille pinta ei ole kaikki kaikessa. Minun blogini sivupaneelissa on laaja kirjo ihmisiä eri harrastustenkin parista sen vuoksi, että nautin heidän kirjoituksistaan. Eikä minulla ole tarve pönkittää olematonta kuplaani ;-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein enemmän minua kiinnostaa ne rosot kuin täydellisyys. Toki ymmärrän, että joku haluaa pitää blogia esim. sisustamisen vuoksi eikä siihen silloin ehkä eksy elämän syviä pohjavirtoja teksteihinkään. Mutta itse kyllästyn niihin juttuihin, joissa vaihdetaan maljakon paikkoja ja kaikki on kivaa ja nättiä.

   On blogeja, jotka ovat todella kuuluisia ja seurattuja, on näitä blogeja, joita joku joskus lukee. Tämä blogimaailmakin on nykyisin melkoinen: syntyy uusia yhteisöjä ja jaetaan palkintoja jne. Niihin en ole pyrkimässä: riittää, jos joku kohtaa täällä ajatuksen poikasen ja itse voin löytää sellaisia jostakin myös.

   Poista
 3. Ehkä tuokin asia riippuu siitä mitä blogiltaan haluaa ja mitä muista blogeista haluaa. Joku hakee niitä ideoita Stringin stailaamiseen, toinen laajempaa perspektiiviä maailmankuvaan. Itse kokisin olevani liian avoin, jos "paljastaisin" kaikki lukemani blogit. Meitä on moneen junaan ja jollekin riittää, että hän avaa avokadopastan verran itseään blogissaan. Antaa kaikkien kukkien kukkia! Siellä Ikean raitamaton päällä tepastelee ihminen, joka varmasti on paljon muutakin kuin kulissit ympärillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, joku kirjoittaa blogia vaikka pelkän harrastuksen näkökulmasta, silloin siihen ei kytkeydy elämästä sen enempää mukaan. Luen itse todella monenlaisia juttuja: sekä niitä kauniita pintoja (String aiheuttaa aina värähdyksen ja tästä voisin kirjoittaa pitkän jutun, joka liittyy siihen, mikä on missäkin ryhmässä hyväksyttyä ja mitä tiettyjen tavaroiden omistaminen meistä kertoo, ei ole samantekevää mitä kuvia laittaa) että syviä elämäntarinoita kadun aurinkoiselta ja varjoisalta puolelta.

   Kirjoittaminen on minulle ihmiseen tutustumista, eri tunteiden peilaamista ja sitä kautta oppimista. Siksi en pysty siihen, että esittelisin vaan tavaroita. Ja toisekseen olen aika kulutusvastainen nykyään; siksi vaikka uusien ostosten esittely tuntuisi itsestä vastenmieliseltä. Kauneus ja estettisyys on minulle tärkeää, mutta se ilmenee niin monissa muissakin asioissa kuin uusissa tavaroissa.

   Poista
 4. Joo olen samaa mieltä! Tekee hyvää mennä ohi sieltä omaltakin alueelta (jos se itseä silti kiinnostaa). Minä luen myös paljon muita sivupalkkini lisäksi. Ja haen blogeista milloin mitäkin: välillä vertaistukea ihan omaan oloon, välillä häivähdystä siitä mitä itse sillä hetkellä ehkä kaipaisi (siistiä ja kliinistä!), välillä iloista värileikittelyä, välillä ikkunaa ihan erilaiseen elämään kuin itsellä on. Fiiliksen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se missä itse elää, saattaa ruveta tuntumaan itsestäänselvyydeltä, vaikka ei ole sitä. Se mikä on minulle tavallista on jollekin omituista - se mikä on minulle omituista on jollekin tavallista.
   Yritän säilyttää avoimen mielen, vaikka välillä meinaan unohtaa sen ja ruveta kauhistelemaan muiden tekemisiä.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. sinäpä sen sanoit...onneksi on vapaus valita,ottaa tai jättää.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kukin eläköön tavallaan... sen kun aina muistaisi!

   Poista

Ilahdun viestistäsi!