lauantai 28. maaliskuuta 2015

28.3.


Viikko on mennyt sisätiloissa. Sairastaminen ei ole vakavaa (tiedän, että jossakin juuri nyt joku sairastaa hyvin vakavaa sairautta), mutta tämä on tylsää ja turhauttavaa.
Kodin seinät ja kotiväen naamat meinaavat jo kyllästyttää.

Kunnon viikkosiivous onneksi piristi kämpän ilmettä, samoin tulppaanit sekä värikkäät virpomisoksat, joita lapset loppuviikosta tekivät. Tänään tyttö kitisi, ettei ole tekemistä. Huomasin sanovani, että piirräpä yks tämmönen juttu (samalla kun avasin suuni, keksin sitä aihetta, jota voisi piirtää ja sanoin, että piirrän sulle pääsiäismunia, jotka voit värittää ja leikata sitten irti). Sehän olikin niin hyvä idea, että siinä riitti puuhaa tunniksi, voin siis suositella teillekin. Täydensin askartelua vielä siten, että ompelin pääsiäismunat kiinni toisiinsa ja nyt tytön sängyn päällä roikkuu kolme pääsiäismunaketjua.

Sitten soitettiin ja laulettiin joululauluja, joten suuret juhlapyhät tuntuvat menevän sekaisin.

7 kommenttia:

 1. Ihanasti vastasit tekemisen puutteeseen. Pöydän ääreen istahtaminen kynien kanssa on hyvää ajanvietettä. Ja parasta tässä päivityksessä oli, että lapsen työ pääsi näyttävästi esille. Se on tosi tärkeää, että sitä tekemistä arvostetaan ja sille on tilaa.

  Pääsiäisviikon iloa Sinulle ja perheellesi. Toivotaan, että pääsette vähitellen sieltä kotosalta kevättä kuulostelemaan ja kevään tuoksuja nuuhkimaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirtäminen ja ennen kaikkea värittäminen on ihanan rauhoittavaa puuhaa! Jostakin luin vasta, että aikuisille tehdään omia värityskirjoja ja ne ovat saaneet suuren suosion.
   Lasten tekemät jutut ovat ihania! Voisin itkeä monen askartelun äärellä, kun ovat niin hellyttävästi värkänneet, piirtäneet ja ommelleet.

   Kiitos samoin, rauhallista pääsiäistä!

   Poista
 2. Sairastaminen on inhottavaa ja kuluttavaa, vaikkei tauti olisikaan vakava. Täälläkin flunssan kourissa kärsivällisyys meinaa loppua - ja loppuukin välillä, vaikka takana on henkeä uhkaava sairastaminenkin. Siis ymmärrän enemmän kuin hyvin tunteesi.
  "Tiellä ken vaeltaa" sopii enemmän kuin hyvin tähän päivään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastaminen kyllä pistää ihmisen vastakkain omien alhaisten ajatusten ja kireiden hermojen kanssa. Kyllä muutun minäkin ankeaksi seuraksi, kun viikon kökötän sisällä pää täynnä räkää niiskuttamassa ;)
   Nyt näyttäis paremmalta - jospa pääsiäinen menisi ilman tauteja!

   Poista
 3. Hih. Mulle tuli tästä jutusta ihan hirveän hyvä mieli. Ei siksi kun teillä on ollut tylsää tai että teillä on sairastettu...vähän ehkä johtuu kellonajasta ja kaikesta mutta hihittelen täällä nyt tuolle viivalle tuossa kotiväen naamojen päällä ja noille joululauluille. Juhlan tuntua. Hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii vaan... minunkin naamani ylle saattaisi joku vetää viivan, tähänkin nuhamörköön saattaa joku lähipiiriläinen kyllästyä, kun aikansa seuraa :D
   Joululaulut kajahtivat oikein kauniisti, ei herättänyt mitään erityisiä ajatuksia, kun niitä nyt kevätvalossa hoiloteltiin. Yhtä juhlaa on arki täällä! ;)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Ilahdun viestistäsi!