keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

18.3.Pieni vehnätukka on kasvanut viikon aikana kohisemalla.
Ensin loppui mamman syönti, sitten leikattiin vauvakiharat.

Kun äidinmammalla ei täytetä vatsaa, on lapsi ruvennut syömään. Tänään hän haki itse lautasen valmiiksi, kun muut eivät ymmärtäneet, että olisi taas ruoka-aika.
Ja sitä ruokaa menee: aamupalaksi iso annos puuroa, lisäksi leipää ja reilusti juotavaa päälle.
Ruoka-aikana tulee itku, kun ensimmäinen annos loppuu, mutta onneksi kattilasta on saanut lisää.

11 kommenttia:

 1. Meilläkin alkoi ruoan syönti kunnolla vasta kun imetyksen lopetin! Ja myös nukkumaan alettiin kun imetyksen lopetin.. Johonkin asti se on tultava kunnes se päätös tehdään että nyt..imetys aika on ihanaa, mutta tämäkin aika on ihanaa kun ei imetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans syödään ja nukutaan nykyisin! Ihmeellistä mikä määrä ruokaa tuollaiseen puolitoistavuotiaaseen voi upota! Ja ihmeellistä, kun ei tarvitse joka yö herätä monta kertaa - kyllä nukkuminen tekee ihmiselle hyvää.

   Poista
 2. ...pian pienet suuria ovat <3 . Niin se on elämän meno, että pienet kasvavat ja niin tuttua (ja haikeaa) kuinka pienistä vauva pojista tulee taaperoita, kun hiukset leikataan. Imetyksen loppuminenkin oma kipunsa ja kuitenkin osaltaal ilokin siitä vapaudesta, kun kukaan ei olekaan enää äidistä ihan niin riippuvainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ajatuksen tasolla se luopuminen on lopulta isompi juttu kuin käytännössä imetyksen lopettaminen. Kyllä vaan on enemmän sylissä könynnyt ja harsoa halaillut poika sen jälkeen, oma surunsa hänelläkin.

   Poista
 3. Minua aina ihmetyttää ja ihastuttaa tuollaiset ihanat vehnätukat! Meillä itää sen verran hitaammin, että se on jotenkin eksoottista, että lapsella voi olla vuosikkaana jo kunnolla hiuksia. :)

  Suloinen ja innokas ruokailija siellä.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tätä kuontaloa on jostain syystä piisannut. Näinä täihetkinä toivoisin vähempihiuksista porukkaa ;)

   Poista
 4. Siinä onkin kaksi virstanpylvästä pienellä, jotka tekevät hänestä heti vähän isomman. <3 Suloiset nuo uudetkin hiukset ja heti näyttää ihan veljiltään. Meillä kävi samoin kun lopetin imetyksen: nuorimmainen on oikea ahmatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on mainio olento nykyisin: ihan selvästi kuuluu isoveljien jatkoksi, niin on samaa maata.
   Aika paljon sitä maitoa vissiin on mennyt, jos se tuolla ruokamäärällä nyt korvataan :)

   Poista
 5. Kokoaikaista luopumista ja kasvamista äitilläkin. Meidän perheen pienimmäinen ilmoitti eräänä aamuna, että hän on ajatellut alkaa nukkumaan omassa sängyssä yöt.
  Niinpä. Sitten on sekin vaihe ohi. Ollaan kahdestaan tuolla kammarissa kuin aikojen alussa. Ollaan ja muistellaan -kaiholla ja tietenkin myös ilolla, että he kasvavat, kasvoivat, ovat kasvaneet.
  Ei tätä kerrotty äitiysvalmennuksessa, että synnytyspoltot jatkuvat, jatkuvat. Saavat uusia muotoja, uusia peilauspintoja.
  Vierottaminen ei ole vierottumista. Se on elämän jatkumista rinnakkain ja se voi olla joskus helpompaa. Molemmille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä sitä, hyviä ja haikeita hetkiä rinnakkain. Kai se on äidin tehtävä: tuuppia hellästi eteenpäin ja sitten kun ne etenevät, haikailla hiljaa mielessään että voi kuinka ne jo noin menevät!

   Poista
  2. Sitäpä sitä, hyviä ja haikeita hetkiä rinnakkain. Kai se on äidin tehtävä: tuuppia hellästi eteenpäin ja sitten kun ne etenevät, haikailla hiljaa mielessään että voi kuinka ne jo noin menevät!

   Poista

Ilahdun viestistäsi!