tiistai 9. joulukuuta 2014

9.12.

Pajalta päivää!

Aikoinaan tämä blogi sai alkunsa villasukista, kuten tässä kerron.
Näköjään viisivuotiskausiini kuuluu villasukkahurahdus. Nyt olen taas elellyt tuon hurahduksen kanssa ja väkertänyt täytettä pukinkonttiin. Kaksi paria lähti jo postin mukaan.
Ovelana naisena piilottelin noista langanpätkät kuvaushetkeksi piiloon, joten päättely- ja höyrytysurakka on vielä edessä. En siis tee sukkia kerralla valmiiksi, vaan ensin neulon kaikki ja sitten päättelen kaikki (kamala homma, voisi tehdä helpomminkin).
Ja raita se on mun rakkauteni, muuta en oikein osaa.
Entäs sitten tämä!
Ihanaakin ihanampi rehellinen VIHREÄ.
Lanka on joskus vuosia sitten löytynyt kirpparilta, joku itse värjännyt. Materiaalitietoja minulla ei ole, mutta villaa ja ehkä jotakin muuta seassa. Paksua lankaa, joten ei ole ihan pikkuvauvan materiaali.
Keksin nyt tehdä tuollaisen suoran tuosta edestä. Tunnen, että se on seuraava hurahdus: alan tehdä suoraotsaisia malleja 1-vuotiaille.
Tämä on noin 10 kuukauden ikäiselle sopiva.
Saa ken eniten halajaa, hintaan 12 euroa.
Sanoinko jo tuosta väristä. Se on niin ihana vihreävihreävihreä!

12 kommenttia:

 1. Ollapa mulla 1-vuotias poika! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin :) Mun 1-vuotias oli liian isopäinen tähän!

   Poista
 2. Mulle mulle mulleeee,,, En kestä miten ihanan värinen, Se on ihan paras meiän mettiäisen päähän ;)

  terv. AP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin huippu väri. Niin rehellinen vihreä! Saat lakin! :)

   Poista
 3. Maria. Voi mita parhainta postia lahtenyt sun pajalta matkaan. Nuo sukan varret nayttaa just hyvan napakoilta. Onko ne 2oikein, 2nurin? En osaa neulojien kielta ja kohta en muutakaan?😅t. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! :)
   Noita kaikkia oli mukava tehdä ja sen mukavampi, jos ne vielä saajiakin ilahduttavat!
   Sukkien varret ovat 2 oikein 2 nurin (aivan hyvin osasit tuota kieltä)! Näyttää vielä tuossa kuvassa hassun puikeloilta, mutta käytössähän ne sitten löystyy leveämmiksi.

   Poista
 4. Sää luet kyllä ajatukset. Jokin aika sitten pähkäilin tyttäreni kanssa juuri tuota "suoraotsaista" siksakpipon mallia ja aattelin kokeilla. No tässä se nyt on ja hyvältä näyttää. Teen kyl ehdottomasti muutaman noitakin. Ihmeellistä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä juttu, että laitoin tuon kuvan! :)
   En tiedä, miten en ole aiemmin tuota itekään hoksannut, nopeuttaa entisestään neulomista, kun tekee tuon suoran otsan. Ja sopii mielestäni isommalle lapselle paremmin; ehkä ihan pikkuvauvoille edelleen teen niitä siksak-otsia. Tämä toimii paksummasta langasta hyvin.
   Arvasin oikein, että hurahdan tähän: nyt on jo kolmas myssy tulossa! :) Vaihtelu näköjään virkistää!

   Poista
 5. Tuohan se on ratkaisu pulmaan.Meillä vaavin myssy pitää kääntää,kun helposti 'kolmio'valuu silmille.Ihana mysserö.-pöperömaija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan varmasti ratkaisu siihen, ettei valu silmille! En taida ihan täysin perinteisestä siksak-mallista luopua, mutta näitäkin suoramallisia pitää nyt testata!

   Poista
 6. Aivan järisyttävän ihana väri! Kiva että koti löytyi, olis kelvannut meillekin :D - mutta kiitos harmaastakin, se on aivan superihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väri oli herkku! Ja erityisen herkun siitä tekee vielä se, että se on aivan ainutlaatuinen. Lankaa ei nyt enää ole enkä tiedä mistä voisin saada.
   Kiva, että harmaa on teille mieluinen!

   Poista

Ilahdun viestistäsi!