tiistai 23. joulukuuta 2014

23.12.


Olen rentoutunut.

Kuusi vuotta sitten vietimme ensimmäisen kerran joulua oman pikkuperheen kanssa. Joulukuusi tarvitsi siis silloin ensimmäisen kerran koristeita.
Ajatus oli selvä.
Ompelen
itse
käsin
jokaisen
kuuseen
tulevan
koristeen.
Meidän kuusessamme ei tule olemaan muita kuin minun valmistamiani tasalaatuisia samansävyisiä koristeita.

Tuumasta toimeen. Kymmenkunta patjaraitaista sydäntä ehdin ommella nurjalta ja oikealta ja pistää vanua sisään. Sitten joulu alkoi hengittää niskaan liian lähellä ja piti ostaa jotakin muuta koristetta myös.
Löytyi samantyylisiä kangaskoristeita. Jostakin löytyi lapsena saamani punaiset puuenkelit. Poika voitti arpajaisista kuusi hopeista palloa (ovat edelleen visusti hänen, vain hän voi ripustaa ne).
On saatu lahjaksi koristeita, on tehty koulussa lisää.

Lapset saavat koristella kuusen. Koristeet on aseteltu epäsymmetrisesti, mutta kauniisti ja muistan jokaisen koristeen tarinan.
Tänä jouluna ripustimme taas yhden uuden enkelikoristeen, joka lennähti mummilasta meille.

Hymyillen taputan kuuden vuoden takaista itseäni olalle: voi sinua hupsu nuori rouva!
Joulukuusi on muistojen puu, yhtä värikäs kuin elämä itse.

6 kommenttia:

 1. Jouluiloa!

  Kuusen koristelemisessa hauskinta on muistella jokaisen koristeen "historia". Kuka on askarrellut ja minkä ikäinen on silloin ollut. Lapset ripustavat jokainen omat koristeensa haluamalleen oksalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa koristeista on niin hellyttäviä, kun pieninä kerholaisina niitä on lapset tehny ♡ Vanhimmat meillä ovat nuo punaiset puuenkelit, jotka olen ihan pienenä saanut kummitädiltä. Nekin ihmeellisesti lämmittävät mieltä oksilla keinuessaan.

   Poista
 2. Meillä piti olla vain itse huovutettuja punaisia palloja kynttilöiden kans... kuusemme kimaltaa pikkuautoista alkaen vaikka minkälaisten timanttien kotona. Aivan ihanana. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsille kuusen koristelu on niin suuri ilo, että mielelläni sen heille suon. Ei ole niin väliä millä oksalla mitäkin keikkuu. Tänä vuonna saatiin moneen kertaan koristella, kun pienin kiskoi alimpia koristeita pois :)

   Poista
 3. Sitäpä nimenomaan,muistojen puu :) Joka vuosi siihen tulee uusia koristeita,osa vanhoista kuluu tai hajoaa tai vaan häviää.Mutta jokaisella koristeella on oma tarinansa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Joka vuosi kuusi kerää muistoja ylleen.

   Poista

Ilahdun viestistäsi!