torstai 18. joulukuuta 2014

18.12.

Olen jo aavistuksen verran kyllästynyt kaiken maailman ohjeisiin, joilla rakennetaan täydellinen joulu.
Kaiken huippu on se, että tuiki tavallinen ruokakauppa viljelee Kaikkien aikojen joulu -mainoslausetta! Ei kuulkaa tule joulujen joulu ruokakassien mukana!

Jouluun voi näköjään suhtautua kahdella tavalla: perinnehenkisesti tai ronskisti hällä väliä -tyyliin.
Perinnehenkinen vääntää laatikot, pullat, kranssit, piparit, pikkuleivät ja muut imellykset samoilla ohjeilla, joilla ne on suvussa väännetty viimeisen kahdensadan vuoden ajan. Perinnehenkinen jynssää, putsaa ja puunaa. Tähän henkeen on myös joillekin hiipinyt hienoista uudistusmieltä: tonttulakit pitää lapsilla olla, mutta ei tietenkään punaiset vaan äidin lempiväriä olevat mustavalkoiset. Uudistushenkinen sanoo, että hänen joulunsa ei ole punainen vaan aivan muita sävyjä. (Punaisen värin käyttäminen joulussa liittäisi tämän uudistushenkisen epämiellyttävällä tavalla perinteisen joulun vaalijoihin.)
Uudistusmielinen nappaa pianon päällä olevista höyhenistä hempeän jouluisen kuvan ja jakaa nopeasti somessa. Näin meillä, ei kuulkaa tontut tässä talossa hypähtele!

Sitten ovat hällä väliä -tyypit.
Ei leivontaa, ei siivoamista, ei yläpölyjä, ei laatikoita, ei pipareita.
Sama se mitä syödään, jouluhössötykseen ei kyllä lähdetä! (Salaa hällä väliä -tyyppi miettii, että voisi olla ihan kivakin vähän tunnelmoida, mutta hän on puolensa valinnut.)

Mitenkäs meidän talossa tehdään joulua? Enpäs kerro, ehkä se on yhdistelmä noista kaikista :)

5 kommenttia:

 1. Ensimmäiset joulut ressasin sitä, että kerkiä puunata ja leipoa ja laittaa puitteita, sitten tuli märyvauva enkä jaksanu vauvan kantelun lisäksi joka nurkkaa käyä läpi. Sen jälkeen oon laittanu puitteet kuntoon ja ressannu enemmän sitä, etten kerkiä luoda tunnelmaa ja fiilistellä. Nyt siivoukset odottaa vieläkin tulevaa viikonloppua, mutta lasipurkeissa on jo kolmannet kynttilät ja lapset kuulee joka ilta uuden joulusadun. Mukavampi näin. Ps. Ollaan me silti niillä iänikuisilla resepteillä leivottu, varmasti liikaa. Pps. Tonttulakit on punasia.

  VastaaPoista
 2. Olipas taas kerran hyvä kirjoitus.
  Kerro ees se, minkä väriset tonttulakit on teidän perheen lapsilla ;)
  Eeva

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Erja ja Eeva!

  Meillä on punaiset tonttulakit ;) Ei ole kovin suuressa suosiossa lapsilla, pikku hetken pysyvät päässä. Siks en oo alkanu jaksaa kikkailee kuoseilla :)

  Siivotaan jotakin, leivotaan jotakin. Odotan sitä hetkeä, kun lahjat on jaettu ja lapset rauhoittuvat. Istun, ehkä luen ja syön jotain hyvää.

  Rauhallista joulua! ♡

  VastaaPoista
 4. elämän tilanteen mukaan mennään...joulu tulee hössöttämättäki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tulee! Sen kun aina muistaisi. Ehkä se paras joulu tuleekin, jos ei ole mahdollisuutta hössöttää sairauden, väsymyksen tai muun takia.

   Poista

Ilahdun viestistäsi!