perjantai 26. syyskuuta 2014

26.9.


Kynttilöiden ja iltalaulujen aika. Niin sanoi eräs ystäväni kerran syksystä vai oliko se marraskuusta.

Olen ruvennut polttamaan kynttilää keittiön pöydällä aamuisin. Kaikki on lempeämpää silloin.

Ekaluokkalainen lähti tänään ensin, kahdeksaksi. Valvoimme kahdestaan siihen aikaan. Hän söi kaksi hapankorppua ja kaakaota ja jutteli melkein kuin itsekseen. Koululle pitää viedä ensin reppu ja sitten jonoon valmiiksi, kun lähdetään heti urkkakentälle liikuntatunnille.

Sitten heräsi kolme muutakin, verkalleen. Paitsi pienin, joka aloitti heti laatikoiden tyhjentämisen, sen tehtävänsä hän hoitaa kiitettävästi.
Kolmasluokkalainen pelasi sohvalla peiton alla puhelimella jalkapalloa (voi tätä pelaamista!), tyttö makasi peiton alla ja heitteli koiralle lelua. Ajattelin, että kaikki liikkeet olivat vielä jotenkin hidastettuja. Jorma Hynninen lauloi radiossa jotakin kaunista laulua (kaikki mitä Jorma Hynninen laulaa, on kaunista. Verenkiertoni lähes pysähtyi 2000-luvun alussa, kun kuulin ensimmäistä kertaa Betlehem, Betlehem, kylä köyhä pienoinen. Kohta voin taas ruveta kuuntelemaan sitä.) Sitten pienin jo tippuikin sohvalta (surullinen juttu joka kerta), mutta sain hänet syliini. Hän nojasi päätään minua vasten, nyyhki ja hitaasti tyyntyi.

Radio Ylen Ykkösen kuuluttaja ilmoitti kellonajan ja nimipäiviä. Niin kauan kuin kuuluttaja vakaalla äänellä kertoo missä päivässä elämme, ei ole mitään hätää.
Uutisten alkaessa kolmasluokkalainen kysyi monta kertaa:"Hyökkääkö Venäjä nyt Suomeen vai mistä ne puhuu?"

16 kommenttia:

 1. onko teillä aina aamuisin noin rauhallista? näkisitpä/kuulisitpa meidän aamu-shown :) meikä-mamma huokaa helpotuksesta ku tulee viikonloppu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on monesti melko rauhalliset aamut. Lapset heräävät aika hyvin kouluun ja vain yhdellä on kahdeksan aamuja. Etsin illalla valmiiksi vaatteet ja ulkovaatteet. Lasten hommaksi jää pukea, syödä ja pestä hampaat. Ehdin yleensä itekin istahtaa. Kun koululaiset ovat lähteneet, alkaa omat hommat: tiskit, pyykit jne.

   Poista
 2. Kauniisti taas kerrot arjestasi. Voin niin samaistua ajatuksiisi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:)
   Olen yrittänyt opetella tätä, että tavallinen on hyvää. En kaipaa muuta.

   Poista
 3. Ihana aamuhetki. Minakin tarvisin radiotoimittajan ilmoittamaan missa paivassa ollaan! Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niin kuunnella radiota ennen kahdeksaa! Ihania säveliä. Ja uutiset tavallaan ilmoittavat päivän alkaneeksi.
   Vielä ihanampi on kuunnella sitten joulun lähellä, kun tulee joululauluja ennen kahdeksaa.

   Poista
  2. Niin minäkin tykkään! :) Siihen aikaan on vielä semmoinen olo, että mitähän mukavaa tänään tapahtuu. ;)

   Poista
  3. Aamuisin kaikki on mahdollista :) Onneksi mulla ei vielä ole tullut semmoista, etten jaksaisi herätä. Yleensä ihan uteliaalla mielellä herään katsomaan mitä uusi päivä tuo. Pahimmat hetket on klo 13-16: touhukas aamu on mennyt ja nukkumaanmenoon on kamalan pitkä aika:) Toki jos olen töissä, tilanne on eri, kun on tarkat tekemiset silloin.

   Poista
 4. Kynttilät ja Jorma Hynninen! Oon jo vähä salaa kuunnellu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko?! Mä en vielä oo uskaltanu, vaikka mielessä on käyny! :)

   Poista
 5. Mäkin niin tykkäisin kuunnella radiota, mutta kun oli radioton monta monituista vuotta, siitä vierottui. Nyt kun omistetaan taas radio, haluan opetella takaisin radioelämään! Siitä tulee sitäpaitsi niin kotoisa olokin kun kotona oli, ja on edelleenkin, radio päällä lähes aina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radio on siinä mielessä kiva kampe, että se yhdistää kansakuntaa: koko maa kuuntelee yhtä aikaa, miten aikamerkki piippaa kello kahdeksan ja sitten uutiset. :)
   Jotenkin tykkään radiosta ja nimenomaan asiallisesta puheesta siellä.
   Meilläkin on ollut radiottomia aikoja, kun yhteen aikaan piti kuunnella vain satuja tai lastenlauluja. En sitten jaksanut omien uutisten puolesta käydä kamppailua, mutta onneksi tilanne on nyt muuttunut :)

   Poista
 6. Oi että.Ihan samat fiilikset radionkuuntelun suhteen.Joulunalla parhaimmillaan.Se musiikki varhain aamulla.Päivällä kuuntelen ehkä enemmän Yle Puhetta.Mut sielläkin tarjonta kaventunut,kun tulee paljon uusintoja.-pöperö-maija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittele joulukuun sininen aamuhämärä ja rauhalliset joulusävelmät radiosta! Tuo on melkein parhaita ajatuksia ennen joulua. Niin ihana herätä siihen ja samalla toivon, että lapsillakin siitä jäisi kaunis äänimuisto, itelle on ainakin omasta kodista jäänyt.
   Yle Puhe on hyvä, ei ihan kaikki siellä, mutta monet ohjelmat on kivoja.

   Poista
 7. Just tuo kirjoittamasi hetki.Tunnelmallisimpia koko joulun odotuksessa.Kun oon nyt vaihteeksi kotona,on tämän joulun alla mahdollisuus niistä rauhassa nauttia.Pöperö-Maija pienen,uutukaisen nyytin kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukuuta odotellessa :)
   Ihania hämyhetkiä pikkuvauvan kanssa teille! ♡

   Poista

Ilahdun viestistäsi!